Menu 05.-09.02.2018

PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie:
– kanapeczki z szynka wieprzową i pomidorem
– herbata
Obiad:
– zupka ryżanka
– kąski kurczaka z warzywami i ananasem z kaszą jaglaną
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– maślanka owocowa
– wafelek ryżowy

WTOREK:
Śniadanie: 
– płatki zbożowe na mleku
– kanapeczki z żółtym serem i papryką
– herbata
Obiad:
– zupka pomidorowa z makaronem
– sznycelki ze schabu w sosie pieczeniowym z ziemniakami i surówka colesław
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– strucla owocowa
– owoce

ŚRODA:
Śniadanie:
– kanapeczki z pieczywa mieszanego z pasztetem i ogórkiem kiszonym
– herbata
Obiad:
– zupka szpinakowa z jajkiem
– kluseczki leniwe z masełkiem i bułeczką tartą z surówką z jabłka i marchewki
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– galaretka z owocami
– razowe pieczywo chrupkie

CZWARTEK:
Śniadanie: 
– kaszka manna na mleku z polewa owocową
– kanapeczki z szyneczką drobiową i ogóreczkiem świeżym
– herbata
Obiad:
– zupka kapuśniaczek
– pieczeń rzymska z kaszą jęczmienną i tartymi buraczkami
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– grahamka z serkiem waniliowym

PIĄTEK:
Śniadanie: 
– kanapeczki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem i pomidorami suszonymi
– herbata
Obiad:
– zupka z zielonej soczewicy
– panierowany filet z ryby miruny z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– sałatka owocowa polana jogurtem naturalnym i płatkami muesli