Menu 14-18.05.2018

PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie:
– kanapki z polędwicą sopocką i papryką
– herbata
Obiad:
– zupka z fasolką szparagową
– spaghetti w sosie a’la carbonara
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– ciasto drożdżowe
– owoce

WTOREK:
Śniadanie: 
– płatki ryżowe na mleku z polewą owocową
– kanapki z żółtym serkiem i ogórkiem świeżym
– herbata
Obiad:
– zupka ogórkowa
– udziki drobiowe z ziemniakami i surówką z selera i jabłka
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kajzerka z jajkiem na twardo i rzodkiewką

ŚRODA:
Śniadanie:
– kanapeczki z pieczywa mieszanego ze schabem pieczonym i ogórkiem kiszonym
– herbata
Obiad:
– zupka rosół z makaronem
– świderki makaronowe z twarożkiem białym i polewą owocową
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kisiel owocowy
– wafle ryżowe

CZWARTEK:
Śniadanie: 
– ryż na mleku ze zmielonymi migdałami i cynamonem
– kanapki z szynką drobiową i pomidorem
– herbata
Obiad:
– zupka zacierkowa
– gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym z ziemniakami i warzywami na parze
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kanapeczki z bułeczki wrocławskiej z konfiturą malinową

PIĄTEK:
Śniadanie: 
– kanapeczki z pastą z tuńczyka w pomidorach i pestkami słonecznika
– herbata
Obiad:
– zupka barszcz ukraiński
– potrawka śródziemnomorska z ryby miruny z kaszą jaglaną
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– koktajl z owoców leśnych z muesli