Menu 09-13.04.2018

PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie:
– kanapki z polędwicą sopocką i papryką
– herbata
Obiad:
– zupka z fasolka szparagową
– gulasz z indyka z kasza jęczmienną i surówką z kiszonej kapusty
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– ciasto drożdżowe
– owoce

WTOREK:
Śniadanie: 
– owsianka na mleku z polewą owocową
– kanapki z żółtym serem i ogórkiem świeżym
– herbata
Obiad:
– zupka ogórkowa
– udziki drobiowe z ziemniakami i surówką z selera i jabłka
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kajzerki z jajkiem na twardo i rzodkiewką

ŚRODA:
Śniadanie:
– kanapeczki z pieczywa mieszanego z pieczonym schabem i ogórkiem kiszonym
– herbata
Obiad:
– zupka rosół z makaronem
– ryż zapiekany z jabłkiem i brzoskwinią z polewą jogurtową
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kisiel owocowy
– wafelki ryżowe

CZWARTEK:
Śniadanie: 
– ryż na mleku ze zmielonymi migdałami i cynamonem
– kanapki z szynka drobiową i pomidorem
– herbata
Obiad:
– zupka ryżanka
– gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym z ziemniakami i brokułem na parze
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kanapeczki z bułeczki wrocławskiej z konfiturą malinową

PIĄTEK:
Śniadanie: 
– kanapki z pastą warzywną z pomidorami
– herbata
Obiad:
– zupka barszcz ukraiński
–  potrawka śródziemnomorska z ryby miruny z kaszą jaglaną
– kompot owocowy
Podwieczorek:
–maślanka owocowa
– owsiane pieczywo chrupkie