Menu 09-13.07.2018

PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie:
– kanapki z szynką wieprzową i ogórkiem świeżym
– herbata
Obiad:
– zupka kalafiorowa z ryżem
– udziki z kaszą jaglaną i marchewką zasmażaną
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– maślanka owocowa
– wafle ryżowe

WTOREK:
Śniadanie: 
– ryż ugotowany na mleku,
– kanapki z dżemem morelowym
– herbata
Obiad:
– zupka jarzynowa
– fileciki z kurczaka na parze z ziemniakami puree i surówką coleslaw
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kisiel owocowy
– owoce

ŚRODA:
Śniadanie:
– kanapeczki z pieczywa mieszanego z pastą z ciecierzycy
– herbata
Obiad:
– zupka kapuśniaczek
– leczo pomidorowo-warzywne z makaronem
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kajzerki z żółtym serem i rzodkiewkami

CZWARTEK:
Śniadanie: 
– płatki jęczmienne na mleku z polewą owocową
– kanapki z szynką drobiową i papryką
– herbata
Obiad:
– zupka ogórkowa
– sycylijskie pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym ze świeżą bazylią, z brązowym ryżem i surówką z kapusty, ogórka i kukurydzy
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– chałka maślana
– truskawki

PIĄTEK:
Śniadanie: 
– kanapeczki z pastą jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką
– herbata
Obiad:
– zupka buraczkowa
– kluseczki leniwe polane bułeczką tartą na masełku z surówką z jabłka i marchewki
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– koktajl z owoców leśnych na jogurcie naturalnym z płatkami zbożowymi