Menu 11-15.12.2017

PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie:
– kanapeczki z szyneczką z indyka i z pomidorkiem
– herbata
Obiad:
– zupka z fasolki szparagowej
– makaron spaghetti w sosie bolońskim
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– koktajl wiśniowy na jogurcie naturalnym z płatkami muesli

WTOREK:
Śniadanie:
– makaron na mleku
– kanapeczki z pastą z marchewki
– herbata
Obiad:
– zupka neapolitańska z makaronem
– kotleciki drobiowe w mące kukurydzianej z ziemniaczankami i surówką z parzonej kapusty
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kanapeczki z jajeczkiem na twardo i rzodkiewką

ŚRODA:
Śniadanie:
– kanapeczki z pasztetem i ogóreczkiem kiszonym
– herbata
Obiad:
– zupka ogórkowa
– ryż gotowany z twarożkiem białym i polewą owocową
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kisiel owocowy
– wafel ryżowy

CZWARTEK:
Śniadanie:
– kanapeczki z pieczywa mieszanego z żółtym serem i papryką
– herbata
Obiad:
– zupka pomidorowa z ryżem
– gulasz z duszonej wieprzowiny w sosie z kaszą gryczaną i zasmażaną marchewką
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– chałka maślana z dżemem brzoskwiniowym

PIĄTEK:
Śniadanie: 
– kaszka manna z polewą owocową
– kanapeczki z polędwicą sopocką i ogóreczkiem świeżym
– herbata
Obiad:
– zupka szpinakowa z jajkiem
– pierożki ruskie skropione oliwą z surówką z białej kapusty z koperkiem
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– miks krojonych owoców z jogurtem naturalnym