Menu 12-16.02.2018

PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie:
– kanapeczki z polędwicą sopocką i ogórkiem świeżym
– herbata
Obiad:
– zupka krupnik
– gulasz wieprzowy w sosie a’la meksykańskim ze świderkami makaronowymi
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– koktajl jagodowy na jogurcie z płatkami jęczmiennymi

WTOREK:
Śniadanie: 
– owsianka na mleku z polewą owocową
– kanapeczki z dżemem brzoskwiniowym
– herbata
Obiad:
– zupka jarzynowa
– klopsiki drobiowe w sosie koperkowym z kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– bułka wrocławska z serkiem owocowym

ŚRODA:
Śniadanie:
– kanapeczki z twarożkiem półtłustym zmiksowanym z jogurtem naturalnym, rzodkiewką i szczypiorkiem
– herbata
Obiad:
– zupka zacierkowa
– pierożki z serem, owocami i polewą jogurtową
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kanapeczki z szynka wieprzową i ogórkiem kiszonym

CZWARTEK:
Śniadanie: 
– ryż gotowany na mleku
– kanapeczki z pastą z kurczaka i papryką
– herbata
Obiad:
– zupka rosół z makaronem
– potrawka z kurczaka w sosie śmietanowo-cytrynowym z ryżem i bukietem warzyw na parze
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– owoce
– wafelki ryżowe

PIĄTEK:
Śniadanie: 
– kanapeczki z tuńczykiem w pomidorach z pestkami słonecznika
– herbata
Obiad:
– zupka zbrokułowa
– kotleciki kalafiorowo-ziemniaczane z surówką z kapusty pekińskiej
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– babka cytrynowo-mandarynkowa