Menu 15-19.01.2018

PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie:
– kanapeczki z wędliną wieprzową i papryką
– herbata
Obiad:
– zupka neapolitańska
– potrawka z kurczaka z warzywami i ananasem z ryżem
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– maślanka owocowa
– owoce

WTOREK:
Śniadanie: 
– gotowany ryz na mleku z musem owocowym
– kanapeczki z dżemem z owoców leśnych
– herbata
Obiad:
– zupka kapusniaczek
– sznycelki wieprzowe w sosie pieczeniowym z ziemniakami i marchewka baby
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– galaretka owocowa
– wafelki ryzowe

ŚRODA:
Śniadanie:
– kanapeczki z pieczywa mieszanego z pastą z kurczaka i pomidorem
– herbata
Obiad:
– zupka krupnik
– świderki makaronowe z twarożkiem białym i polewą owocową
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– ciasto marchewkowe

CZWARTEK:
Śniadanie: 
– płatki kukurydziane na mleku
– kanapeczki z szyneczką z indyka i ogóreczkiem świeżym
– herbata
Obiad:
– zupka rzodkiewkowa
– kąski z indyka w sosie śmietanowo-cytrynowym z kaszą kuskus i warzywami na parze
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kajzerki z serkiem waniliowym

PIĄTEK:
Śniadanie: 
– kanapeczki z pastą jajeczną i szczypiorkiem
– herbata
Obiad:
– zupka barszcz ukraiński
– pierożki ruskie polane oliwą i surówką z marchewki i jabłka
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– mix z krojonych owoców z jogurtem naturalnym