Menu 16-20.10.2017

PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie:
– kanapeczki z pieczywa mieszanego z szyneczka drobiową i ogóreczkiem świeżym
– herbata
Obiad:
– zupka warzywna
– makaron spaghetti w sosie bolońskim
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– koktajl jagodowy na jogurcie naturalnym z płatkami muesli

WTOREK:
Śniadanie:
– płatki owsiane na mleku
– kanapeczki z polędwiczką sopocka i papryką
– herbata
Obiad:
– zupka szpinakowa z jajkiem
– kotleciki drobiowe w mące i papryce z ziemniaczkami, surówka z marchwi i jabłuszka
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– budyń czekoladowy
– wafelki ryżowe

ŚRODA:
Śniadanie:
– bułeczki kajzerki z pasztecikiem drobiowym i ogóreczkiem świeżym
– herbata
Obiad:
– zupka marchewkowa
– ryz zapiekany z jabłuszkiem, brzoskwinią i polewą jogurtową
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kanapeczki z żółtym serkiem i ogóreczkiem kiszonym

CZWARTEK:
Śniadanie:
– kanapeczki z szyneczką wieprzową i pomidorem
– herbata
Obiad:
– zupka pomidorowa z ryżem
– kasza kuskus z kurczakiem w sosie curry i surówką z czerwonej kapusty
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– ciasto bananowe

PIĄTEK:
Śniadanie: 
– bułeczki z pastą z makreli w pomidorach z czerwona cebulką i szczypiorkiem
– herbata
Obiad:
– zupka z cukinii ze świeżą bazylią
– Placuszki z kaszy bul gur z marchewką z sosem i puree ziemniaczane z tartymi buraczkami
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– sałatka owocowa polana jogurtem