Menu 19-23.06.2017

PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie:
– kanapeczki z polędwicą sopocką i pomidorem
– herbata
Obiad:
– zupka ryżanka
– kąski z kurczaka w sosie śmietanowym z makaronem spaghetti i bukietem warzyw
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kanapeczki z żółtym serem
– owoce

WTOREK:
Śniadanie:
– ryż gotowany na mleku
– kanapeczki z szyneczką wieprzową i papryką
– herbata
Obiad:
– zupka z soczewicy
– gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną i surówką z kapusty pekińskiej
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– koktajl owocowy na jogurcie z płatkami owsianymi i amarantusem

ŚRODA:
Śniadanie:
– kanapeczki z pieczonym kurczakiem i ogóreczkiem kiszonym
– herbata
Obiad:
– zupka ogórkowa
– ratatouille z warzyw w sosie ze świderkami makaronowymi
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– bułeczki kajzerki z serkiem truskawkowym

CZWARTEK:
Śniadanie:
– kanapeczki z pastą marchewkową z imbirem, pomarańczą, miodem i pietruszką
– herbata
Obiad:
– zupka pomidorowa z ryżem
– kotleciki mielone z ziemniaczkami i gotowaną marchewką z groszkiem
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– budyń śmietankowy
– pieczywko do pochrupania

PIĄTEK:
Śniadanie: 
– bułeczki kajzerki z pastą tuńczykową ze szczypiorkiem i pestkami słonecznika
– herbata
Obiad:
– zupka barszcz ukraiński
– fileciki z ryby z pieca w warzywach z ziemniakami
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– ciasto murzynek