Menu 21-25.08.2017

PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie:
– kanapeczki z pieczywa mieszanego z żółtym serkiem i rzodkiewką
– herbata
Obiad:
– zupka krupnik
– makaron spaghetti w sosie bolognese
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kanapeczki z bułeczki wrocławskiej z masełkiem i powidłami śliwkowymi

WTOREK:
Śniadanie:
– płatki zbożowe na mleku
– kanapeczki z polędwica sopocką i pomidorkiem
– herbata owocowa
Obiad:
– zupka koperkowa
– kurczak w pomidorach i papryce z ryżem i mizeria z ogórka i jogurtu
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– koktajl owocowy na jogurcie naturalnym z amarantusem

ŚRODA:
Śniadanie:
– kanapeczki z salami i ogóreczka świeżego
– herbata
Obiad:
– zupka z ciecierzycy
– kluseczki leniwe z bułeczką tarta na maśle
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kanapeczki z szyneczką drobiową i ogóreczkiem kiszonym
– owoce

CZWARTEK:
Śniadanie:
– kanapeczki z pasztecikiem drobiowym i papryką
– herbata
Obiad:
– zupka szpinakowa z jajkiem
– kotleciki mielone w panierce z ziemniaczkami i surówką z białej kapusty z koperkiem
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– galaretka z owocami
– wafelki ryżowe

PIĄTEK:
Śniadanie: 
– bułeczki pszenne z pastą z tuńczyka ze szczypiorkiem i pestkami słonecznika
– herbata
Obiad:
– zupka ziemniaczana
– kotleciki jajeczne z ziemniakami i surówką z selera
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– placek z jabłkami