Menu 22.-26.01.2018

PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie:
– kanapeczki z żółtym serkiem z pomidorem
– herbata
Obiad:
– zupka z pomidorowa z makaronem
– gulasz z indyka z kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– koktajl bananowy na jogurcie naturalnym z płatkami muesli

WTOREK:
Śniadanie:
– płatki owsiane na mleku z musem owocowym
– kanapeczki z polędwicą sopocką i papryką
– herbata
Obiad:
– zupka ziemniaczano-porowa
– gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym z ziemniakami i surówką z marchewki i selera
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– grahamki z serkiem owocowym

ŚRODA:
Śniadanie:
– kanapeczki z pieczywa mieszanego z pastą z twarożku półtłustego zmiksowanego z jogurtem naturalnym i szczypiorkiem
– herbata
Obiad:
– zupka włoska jarzynowa
– kokardki makaronowe w sosie śmietanowo-szpinakowym
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– ciasto drożdżowe, owoce

CZWARTEK:
Śniadanie: 
– ryżanka na mleku z zmielonymi migdałami i cynamonem
– kanapeczki z pastą z cieciorki z suszonymi pomidorami
– herbata
Obiad:
– zupka rosół
– udziki drobiowe z pieca z ziemiankami i fasolką szparagową z bułeczką tartą na masełku
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– kaszka manna z polewą owocową

PIĄTEK:
Śniadanie: 
– jajecznica na masełku z kanapeczką z masłem i ogóreczkiem świeżym
– herbata
Obiad:
– zupka z łuskanego grochu
– potrawka śródziemnomorska z ryby miruny z brązowym ryżem i surówką z kapusty pekińskiej
– kompot owocowy
Podwieczorek:
– bułeczka wrocławska z dżemem truskawkowym